Deze pagina is ook beschikbaar in volgende talen: English version version française

Tankinfrastructuur alternatieve brandstoffen

Het gebruik van alternatieve brandstoffen kan een hele uitdaging zijn als je niet weet waar je elektriciteit, aardgas, etc. kan tanken.

Van alle alternatieve brandstoffen heeft LPG momenteel de beste bestaande infrastructuur. Langs de snelwegen kan je in bijna alle tankstations LPG verkrijgen, ook tijdens de weekends. Op de binnenwegen zijn er ook heel wat tankstations die LPG aanbieden, maar hier ben je vaak gebonden aan de openingsuren van de bijhorende shop. Om locaties en prijzen van LPG-tankpunten op te zoeken, kan je surfen naar de rubriek 'Waar tanken?' op deze website.

Het aantal tankpunten voor CNG (aardgas) is de laatste jaren sterk uitgebreid. Er zijn enkele voortrekkers die momenteel op verschillende locaties in Vlaanderen nieuwe CNG-stations aan het oprichten zijn, bv. DATS24 (Colruyt Group). Voor een algemeen overzicht van CNG-tankpunten kan je surfen naar de website van NGVA. Het specifieke aanbod van DATS24 vind je via volgende link.

De meeste gebruikers van elektrische of plug-in hybride voertuigen laden hun voertuig hoofdzakelijk thuis of op het werk op. Toch zijn publieke laadpalen in bepaalde gevallen ook nuttig; bv. bij het gebrek aan een eigen garage of tijdens het parkeren op publieke plaatsen. Een uitgebreide lijst met publieke laadpunten in België is beschikbaar via deze link. Nog uitgebreider is de website oplaadpalen.nl, waar je voor alle continenten het aantal laadpalen kan zien in een bepaalde regio, gespecifieerd naar type (fiets, auto, etc.), het vermogen en het feit of de laadpaal al dan niet beschikbaar is op dit moment.

laatste database update: 15/09/2022 - volgende database update gepland voor: 18/11/2022
administrator login